Ortaokul

Beşfen Ortaokulunun Eğitim Programı

Beşfen Ortaokulundan mezun olan öğrencileri Ankara’nın en iyi Fen ve Anadolu Liselerine yerleştirmek.
8. sınıf öğrencilerimizi herhangi bir kurs, dershane ya da özel derse gerek kalmayacak şekilde “Özel Sınav Hazırlık Programı” ile sınava hazırlamak.
7. sınıftan itibaren gerçekleştireceğimiz “Başarı Ölçme Sınavları” ile öğrencilerimizi kurum içinde yarıştırmak.
Kitap okumayı özendirmek amacıyla çocuklarımızın okudukları kitaplar üzerinden bilgi yarışmaları düzenlemek.
Ortaokulun her kademesinin rehber öğretmenleri eşliğinde sahne programları çıkarmasını sağlamak ve bu sayede öğrencilerimizin sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak.
Rehberlik hizmetleri ile dikkat dağınıklığı, öğrenme güçlüğü, hiperaktivite gibi özel duruma sahip çocuklarımızla özel olarak ilgilenmek ve başarılarını yakından takip ederek aileleriyle sürekli işbirliği içerisinde olmak.
Kültür, sanat, müzik ve spor kulübü çalışmalarıyla çocuklarımızın ilgisi ve yeteneklerinin olduğu alanlarda etkinlik yapmalarına imkan vermek.
Değerler Eğitimi ile Değer Bilen ve Değer Gören “DEĞERLİ BİREYLER” yetiştirmek.
Etkin ve yoğun İngilizce eğitimini Almanca veya Fransızca ile desteklemek.

İlkeleri üzerine kurulu olup 2003 yılından beri yüzlerce öğrencimizi bu ilkeler ışığında mezun ederek Ankara’nın en iyi Fen ve Anadolu Liselerine yerleştirdik.